Ντοκυμαντέρ με θέμα την κατολίσθηση του Μικρού Χωριού θα γυρίσει το καλοκαίρι στο χωριό ο συγχωριανός μας δημοσιογράφος Βαγγέλης Πλάκας

Στο δελτίο τύπου o Βαγγέλης Πλάκας μας ενημερώνει σχετικά με το ντοκυμαντέρ

Στις 13 Ιανουαρίου 1963 το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας θάφτηκε κάτω από τη λάσπη, εξαιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε στο βουνό Κρί. Δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από την κατολίσθηση ενώ το χωριό καταστράφηκε και απαιτήθηκε η εκ βάθρων δημιουργία νέου, σε κοντινό σημείο.
Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της Ευρυτανίας. Εικόνες και μνήμες της ημέρας και της περιόδου εκείνης θα ξυπνήσουν μέσα από προσωπικές μαρτυρίες και σπάνιο κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό που θα περιλαμβάνεται σε ντοκιμαντέρ που βρίσκεται υπό παραγωγή από τον συγχωριανό μας δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα και έχει τη στήριξη της Αδελφότητας Μικροχωριτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος».

Τα γυρίσματα, τα οποία θα συμπληρώσουν το αρχειακό υλικό, θα γίνουν εντός του καλοκαιριού και θα χρησιμοποιηθούν τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ενώ θα υπάρχουν και από αέρος πλάνα με τη χρήση εξακοπέρου.

Το σενάριο, η έρευνα και η ιστορική τεκμηρίωση είναι του δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Βαγγέλη Πλάκα και η σκηνοθεσία του Νίκου Μεζερίδου, μέλους της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών.
Όσοι έχουν στη διάθεσή τους ιστορικά ντοκουμέντα της περιόδου καλούνται να συμβάλουν στην προσπάθεια διάσωσης μιας σημαντικής πτυχής της ιστορίας του τόπου, επικοινωνώντας με το plakasv@gmail.com, τον τηλ. αριθμό 6932-419.222 ή την Αδελφότητα.