Τηλεοπτικά Αφιερώματα

Tηλεοπτικές εκπομπές, μεταξύ άλλων τα 60 λεπτά Ελλάδα, η Νόστιμη Γη, το Χωρίς Συνταγή, το Αλήθειες με τη Ζήνα, το Happy Traveller κ.ά., επισκέφθηκαν το νομό Ευρυτανίας και πέρασαν και από το Μικρό Χωριό, πατήστε στον τίτλο κάθε διαθέσιμης εκπομπής για να δείτε το αντίστοιχο video.

Αλήθειες με τη Ζήνα (2017)


60′ Ελλάδα

–Δείτε από το 9ο λεπτό το Μικρό Χωριό.

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 24:00, η πυξίδα της εκπομπής “60′ Ελλάδα” οδηγεί τον Νίκο Μάνεση στο Καρπενήσι, την Ελβετία της Ελλάδας, όπως το αποκαλούν λόγω τοπίου, αλλά και στα χωριά της Ανατολικής Ευρυτανίας. Ο χειμώνας σκληρός στην περιοχή και όσο μαγευτικό και να φαίνεται το χιονισμένο τοπίο υπάρχει πάντα η άλλη όψη του νομίσματος, εκείνη που αφορά στην καθημερινή μάχη για την επιβίωση στον πιο αραιοκατοικημένο νομό της χώρας. Η απουσία της πολιτείας, οι ελλείψεις στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης είναι και στην Ευρυτανία το πρώτο θέμα συζήτησης. Από χωριό σε χωριό η εκπομπή μας ξεναγεί στον τρόπο ζωής των κατοίκων. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πιο «πεδινοί» από αυτούς, οι Καρπενησιώτες, ζουν στα 1000 μέτρα υψόμετρο. Από τις πολλές ιστορίες που καταγράφει η κάμερα του «60’ Ελλάδα» ξεχωρίζουν αυτές των νέων ανθρώπων που επέλεξαν την περιοχή για να κάνουν μια καινούργια αρχή στη ζωή τους, μακριά από τα αστικά κέντρα.

Happy Traveller (2020)

Εικόνες (2021)

O Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ, παραμένοντας και σε αυτή την εκπομπή στον άγριο και μαγευτικό τόπο της Ευρυτανίας, επισκέπτονται την Ιερή Μονή Προυσού. Πριν φτάσουν όμως στον κορυφαίο θρησκευτικό προορισμό περνούν από τη μοναδική θέση «Κλειδί» και ανακαλύπτουν τα περίφημα Πατήματα της Παναγίας. Στη συνέχεια εξερευνούν πανέμορφα χωριά της Ευρυτανίας όπως το Παλαιό Μικρό Χωριό και τις Κορυσχάδες, γίνονται ένα με τους κατοίκους της περιοχής στο Καρπενήσι, δοκιμάζουν γλυκές και αλμυρές τοπικές σπεσιαλιτέ, κάνουν γευστικά ταξίδια στα παιδικά μας χρόνια και προτείνουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού!