Για τα παιδιά

Διασκέδαση για τα παιδιά

  • Παιδικές χαρές

Στο παλιό Μικρό Χωριό λειτουργεί παιδική χαρά ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχουν και μπασκέτες. Στο Νέο Μικρό Χωριό, η παιδική χαρά βρίσκεται στην πλατεία.

  • Επαφή με την ευρυτανική φύση 

Η Ευρυτανία με τα δάση και τα ποτάμια, τα μονοπάτια και τα όμορφα χωριά, είναι ιδανικός τόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά τη φύση. Πέρα από τις ελεύθερες δραστηριότητες στα βουνά μας, στο Καρπενήσι θα βρείτε εταιρείες (π.χ. Trekking Hellas Karpenissi) που οργανώνουν με ασφάλεια εκδρομές και δραστηριότητες που περιλαμβάνουν πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία, rafting, canoe kayak, canyoning. Μερικές από τις προτάσεις μας είναι οι εξής:

Το δημοφιλές Saloon Park πολύ κοντά στο Καρπενήσι, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε καφέ, φαγητό και ποτό ενώ τα παιδιά θα παίζουν, θα κάνουν ιππασία, ποδήλατο, τοξοβολία και αναρρίχηση. Επίσης, αν επισκέπτεστε την περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να κάνετε μαθήματα σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου .

Στην περιοχή βρίσκεται και το Νηνεμία bungalows στο οποίο διοργανώνονται δραστηριότητες στη φύση ενώ λειτουργεί και το εκπαιδευτικό πάρκο Newton Park. Στο γειτονικό μας χωριό Γαύρος, λειτουργεί το Fresko, ένα πρότυπο ιχθυοτροφείο πέστροφας, όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία του και να δοκιμάσουν νόστιμο υγιεινό φαγητό με βάση την πέστροφα.