Προϊόντα της περιοχής

Εκτός από τις ωραίες αναμνήσεις και την καλή διάθεση, φεύγοντας θα μπορούσατε να πάρετε από τα μαγαζιά των χωριών αλλά και από το Καρπενήσι τα εξής, στηρίζοντας τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις: ρίγανη, τσάι του βουνού, μέλι, γλυκά του κουταλιού, πίτες, λουκάνικα, πέστροφες.

Στο Νέο Μικρό Χωριό λειτουργεί το μίνι μάρκετ “Καστανόβρυση”, στο οποίο εκτός από είδη πρώτης ανάγκης μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων. Στη διασταύρωση Μικρού και Μεγάλου Χωριού υπάρχει επίσης η “Ευρυτάνων Γη” που σε έναν καλαίσθητο χώρο με παραδοσιακές πινελιές πωλούνται τοπικές χειροποίητες δημιουργίες όλων των ειδών.

Πολλά από τα τοπικά προϊόντα θα το δοκιμάσετε και στα εστιατόρια της περιοχής, αλλά ενδεικτικά σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Πλαστήρι για τις παραδοσιακές πίτες που μπορείτε να πάρετε στο ταξίδι επιστροφής, το χωριό Γαύρος που διαθέτουν πεστροφογεννητικούς σταθμούς,  ενώ στο Μεγάλο Χωριό το στέκι του Γιάννη, η οικογένεια Καρίπη και Η Ευρύτη έχουν χειροποίητα ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, κράνι, βότανα κ.ά. και το ξακουστό γαλακτομπούρεκο Καρβέλη. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις εύγευστες μπίρες από την Μικροζυθοποιία Ευρυτανίας Carpinus, το βραβευμένο τσαλαφούτι από το παραδοσιακό τυροκομείο Κουτρουμάνος και το εξαιρετικής ποιότητας κρέας από το Κρεοπωλείο Ευάγγελος Μαυραγάνης. Αναζητείστε τα μείγματα βοτάνων για ροφήματα των Mountain People, τα βιολογικά προϊόντα μέλισσας από το Ορεινό Pure Greek Honey και τα αλλαντικά του Ορεινού Αλλαντοποιείου Στρεμμένου ή ακόμη και το ίδιο το εργαστήρι κατά την επίσκεψή σας στον Προυσό. 

Να επισκεφθείτε τη λαϊκή αγορά στο Καρπενήσι (κάθε Σάββατο) και αν βρείτε ντόπια προϊόντα μην τα αγνοήσετε (μήλα, αχλάδια, κολοκύθια, ντομάτες, κάστανα, καρύδια, ρίγανη, τσάι κλπ), στηρίζοντας τους παραγωγούς της Ευρυτανίας. 

Επίσης σας προτείνουμε στο δρόμο προς το γυρισμό, να δοκιμάσετε το ψωμί στον Άγιο Γεώργιο καθώς και τα λουκάνικα, ενώ μπορείτε να πάρετε πολύ καλό αλεύρι για πίτες, ψωμί ή ό,τι άλλο από τη Μακρακώμη. Λίγο έξω από τη Μακρακώμη βρίσκεται η τυροκομική μονάδα «Ρούμελη» τα προϊόντα της οποίας αξίζει να δοκιμάσετε.