Προβολή του ντοκιμαντέρ “Το χωριό που νίκησε το θάνατο”

Ένα ξεχωριστό γεγονός τον φετινό Αύγουστο ήταν η παρουσίαση, στις 20 του μήνα, του  ντοκιμαντέρ « Το Χωριό που Νίκησε τον Θάνατο», του συγχωριανού μας Βαγγέλη Πλάκα. Οι μικροχωρίτες με την μαζική παρουσία τους την ημέρα της προβολής (έγιναν δυο προβολές για να μπορέσουν να δουν όλοι την ταινία) τίμησαν τον κ. Πλάκα. Την ημέρα της προβολής ήταν παρόντες και μίλησαν για τον συγχωριανό μας και το έργο του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου κ. Κλεομένης Κουτσούκης, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Γιάννης Αρώνης.

 1-1

Στο βήμα ο κ. Πλάκας

1-2

Ο κ. Κλεομένης Κουτσούκης υποδέχεται τον κ. Κώστα Μπακογιάννη

1-3

Αναμονή για την έναρξη της προβολής

1-4

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Γιάννης Αρώνης με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη

 

1-5

Η αίθουσα έχει γεμίσει. Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο νέος Μητροπολίτης Ευρυτανίας κ. Γεώργιος

 

1-6

Στο βήμα ο κ. Βαγγέλης Πλάκας, στο πάνελ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης, ο ομότιμος καθηγητής Παντείου κ. Κουτσούκης.

 

Οι μικροχωρίτες αλλά και οι επισκέπτες παρακολούθησαν με συγκίνηση τις αφηγήσεις των μικροχωριτών που θυμούνταν την ημέρα της κατολίσθησης αλλά και τα όσα ακολούθησαν μέχρι τη θεμελίωση του Νέου Μικρού Χωριού. Μετά την έξοδό τους από την αίθουσα τα λόγια που είχαν να πουν ήταν μόνο επαινετικά ενώ διακρίναμε και μια περηφάνια που ένα «δικό» τους παιδί είχε παρουσιάσει ένα τόσο  αξιόλογο έργο. Επιπλέον ο κ. Πλάκας δώρισε στην Αδελφότητα 180 αντίτυπα των βιβλίων του με τίτλο «Το Χωριό που Νίκησε τον Θάνατο» και  αφορούν την κατολίσθηση του χωριού. Ο κ. Πλάκας με  επιστολή του προς την Αδελφότητα τονίζει ότι η έκδοση δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα αλλά προέκυψε από την ανάγκη του να συμβάλλει στη διάσωση μιας ιστορικής σελίδας του τόπου.

1-7

Ο κ. Βαγγέλης Πλάκας υπογράφει ένα αντίτυπο του βιβλίου του « Το Χωριό που Νίκησε τον Θάνατο».

1-8
Το βιβλίο διατίθεται από το πωλητήριο του μουσείου προς 10 ευρώ  για την ενίσχυση της λειτουργίας του.