Γενική Συνέλευση Αυγούστου 2022

Στις 17 Αυγούστου 2022, μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων και απαγόρευσης εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19), πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου μας, η ανοιχτή συνέλευση του χωριού, με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Μας έκαναν την τιμή και παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κος Σουλιώτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος, κος Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, ο κος Λερογιάννης Δημήτριος από την αντιπολίτευση, ο κος Ίμβρος Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος, η κα Τσιουγρή Κωνσταντίνα, Δημοτική Σύμβουλος, καθώς και ο Προέδρος Κοινότητας, κος Φλέγγας Τάκης.

Την συνέλευση παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον δεκάδες Μικροχωρίτες αλλά και φίλοι, επισκέπτες του χωριού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να εκθέσουν τις απόψεις τους σε ένα γόνιμο διάλογο που είθισται να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της λαϊκής μας συνέλευσης, για θέματα που αφορούν τόσο στο Μικρό Χωριό όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος κος Σουλιώτης παρουσίασε το έργο που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα από τον Δήμο, κυρίως στον τομέα της βελτίωσης των υποδομών και του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η υπό σύσταση Ενεργειακή Κοινότητα Καρπενησίου Μακρακώμης ΣΥΝ ΠΕ είναι από τις πρώτες ενεργειακές κοινότητες από δήμους και αποτελεί, όπως τόνισε ο κος Σουλιώτης, την καλύτερη απάντηση στην ενεργειακή κρίση γιατί διασφαλίζει την ενεργειακή αυτοτέλεια του δήμου και στηρίζει τους άπορους δημότες.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάπλαση της λίμνης, η διάνοιξη νέων δρόμων και η συντήρηση των υφιστάμενων, η λειτουργία του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού στη λίμνη, καθώς και η λειτουργία του κοινοτικού ξενώνα «ΧΕΛΙΔΟΝΑ». Επίσης ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να δοθεί το συντομότερο ένα κονδύλι, που έχει ήδη εγκριθεί, στον πρόεδρο κο Φλέγγα, για την κάλυψη διάφορων μικρών αναγκών του χωριού, σημειώνοντας ότι τα περιθώρια χρηματοδότησης είναι «στενά», καθώς υπάρχουν πάρα πολλές και επείγουσες ανάγκες σε όλα τα χωριά του Νομού.

Στο τέλος της συνέλευσης ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, κος Παπαθανασίου Θανάσης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους, τα μέλη του ΔΣ για την προσπάθεια που έγινε στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, τονίζοντας επίσης την εξαίρετη συνεργασία με τον πρόεδρο του χωριού κο Φλέγγα Τάκη, για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, καθώς και όσους συνέβαλαν ενεργά για να στηριχθεί το έργο της Αδελφότητας, ως ακολούθως:

· Πρεσβυτέρα Αζακά Βούλα

· Αρώνης Γιάννης

· Βάρσος Ιγνάτιος και η σύζυγός του Μαρία Μπακαέ

· Γρούμπας Κώστας

· Δερματάς Σπύρος

· Δημόπουλος Χριστόφορος (Φόρης)

· Δημόπουλος Κώστας

· Ζήσιμος Βασίλης

· Ζήσιμος Τάσος

· Οικογένεια Ζορμπαλά

· Κουτσούκη Αιμιλία

· Κρίκος Κώστας

· Λαμπρόπουλος Κωστής

· Λιάπης Νίκος και η σύζυγός του Κούλα Λιάπη

· Μπακατσιάς Θανάσης

· Μπίκος Γιώργος

· Ντζούφρα Θεοδώρα (Δώρα)

· Τσινιάς Κώστας

· Τσινιάς Παντελής

· Φρίγγας Αντώνης

· Χαριτόπουλος Κώστας