Τηλεοπτικές Εκπομπές (Ευρυτανία, Καρπενήσι, Μικρό Χωριό)

Οι τηλεοπτικες εκπομπές 60 λεπτά Ελλάδα, Νόστιμη Γη, Χωρίς Συνταγή, Αλήθειες με τη Ζήνα επισκέφθηκαν το νομό Ευρυτανίας και πέρασαν και από το Μικρό Χωριό, πατήστε στον τίτλο κάθε εκπομπής για να δείτε το αντίστοιχο video.

Αλήθειες με τη Ζήνα (2017)


60′ Ελλάδα

–Δείτε από το 9ο λεπτό το Μικρό Χωριό.

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 24:00, η πυξίδα της εκπομπής “60′ Ελλάδα” οδηγεί τον Νίκο Μάνεση στο Καρπενήσι, την Ελβετία της Ελλάδας, όπως το αποκαλούν λόγω τοπίου, αλλά και στα χωριά της Ανατολικής Ευρυτανίας. Ο χειμώνας σκληρός στην περιοχή και όσο μαγευτικό και να φαίνεται το χιονισμένο τοπίο υπάρχει πάντα η άλλη όψη του νομίσματος, εκείνη που αφορά στην καθημερινή μάχη για την επιβίωση στον πιο αραιοκατοικημένο νομό της χώρας. Η απουσία της πολιτείας, οι ελλείψεις στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης είναι και στην Ευρυτανία το πρώτο θέμα συζήτησης. Από χωριό σε χωριό η εκπομπή μας ξεναγεί στον τρόπο ζωής των κατοίκων. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πιο «πεδινοί» από αυτούς, οι Καρπενησιώτες, ζουν στα 1000 μέτρα υψόμετρο. Από τις πολλές ιστορίες που καταγράφει η κάμερα του «60’ Ελλάδα» ξεχωρίζουν αυτές των  νέων ανθρώπων που επέλεξαν την περιοχή για να κάνουν μια καινούργια αρχή στη ζωή τους, μακριά από τα αστικά κέντρα.

Νόστιμη Γη

— Δείτε στο 12ο (περίπου) λεπτό το Νέο Μικρό Χωριό και στο 30ο λεπτό το Παλιό Μικρό Χωριό και τον Αη Σώστη

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 20:00, η εκπομπή «Νόστιμη γη» ταξιδεύει στο ηλιόλουστο αλλά παγωμένο Καρπενήσι. Στην καρδιά της Ευρυτανίας και ανάμεσα στα βουνά του Βελουχίου, ο Βασίλης Καλλίδης συναντάει τοπικούς παραγωγούς, βλέπει πώς παρασκευάζονται τα ντόπια λουκάνικα με πράσο και δοκιμάζει μια ποικιλία από μαλακά κατσικίσια τυριά. Επισκέπτεται τις Κορυσχάδες και το Μεγάλο χωριό, ενώ συμμετέχει σε ένα μεγάλο street party στο οποίο φτιάχνει και σερβίρει ζεστό, σπιτικό τσιπουρόμελο στους περαστικούς. Ο γνωστός chef μαγειρεύει ομελέτα σε ψωμί του τοστ, μια τηγανιά με πικάντικα λουκάνικα και μπαχαρικά με σος γιαουρτιού αλλά και μια απολαυστική μακαρονόπιτα έκπληξη.

Χωρίς Συνταγή

Ο Δημήτρης επισκέπτεται τον ορεινότερο νομό της χώρας, την Ευρυτανία.  Εκεί, συναντά ανθρώπους που ζουν, δημιουργούν αλλά και εμπνέονται από το άγριο τοπίο των «Ψηλών Βουνών».
Πρώτη στάση το αλλαντοποιείο του Χρήστου Στρεμμένου, σ’ ένα ελατόδασος, κοντά στη Μονή Προυσού. Ο Δημήτρης μαθαίνει όλα τα μυστικά του ελληνικού προσούτο, δοκιμάζει αλλαντικά και λουκάνικα που κλείνουν μέσα τους όλα τα αρώματα του βουνού.
Στον καταρράκτη της Μαύρης Σπηλιάς, ο Νίκος Λώρης, ο ηθικός αυτουργός των περισσότερων ροκ συναυλιών στην Ελλάδα, εξηγεί πως από τα μέλια και το χωριό του, την Καστανιά, έφτασε στα Εξάρχεια και την διοργάνωση συναυλιών.
Η Μονή Τατάρνας είναι η επόμενη στάση του Δημήτρη. Ο ηγούμενος Δοσίθεος ξεναγεί τον «σεφ χωρίς συνταγή» στο μοναστήρι, μας αποδεικνύει ότι και οι μοναχοί έχουν χιούμορ και μαγειρεύει μιαμοναστηριακή συνταγή με απλά υλικά.
Η τελευταία μέρα στην Ευρυτανία για τον Δημήτρη είναι μια περιπέτεια! Στο Μεγάλο Χωριό τον περιμένει ο Αλέξανδρος Καρβέλης, για να τον οδηγήσει στο Καταφύγιο της Καλιακούδας! Στα 1350 μέτρα υψόμετρο, σε ένα αλπικό τοπίο μια παρέα από νέους ανθρώπους που από επιλογή ζουν κοντά στη φύση, «μυούν» τον «σεφ χωρίς συνταγή» στα μυστικά του βουνού και εκείνος τους μαγειρεύει ένα χειμωνιάτικο πιάτο, γίδα βραστή με τραχανά!