Π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Χριστούγεννα 2020

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί μου, χαίρετε εν Κυρίω

Μια ακόμα χρονιά, η οποία μας σημάδεψε όλους και θα αποτελεί απαρχή νέων δεδομένων και συνθηκών συμπεριφοράς τόσο προς τον εαυτό μας όσο και προς τον συνάνθρωπο, σε λίγες μέρες θα μας αποχαιρετήσει και μια νέα θα έρθει, γεμίζοντας μας ελπίδα για κάτι καλύτερο. Ανέκαθεν η Πρωτοχρονιά αποτελούσε αφετηρία νέων προκλήσεων, θέτοντας στόχους τους οποίους θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε στο προσεχές μέλλον, στόχους εφικτούς πολλές φορές και άλλες φορές δύσκολα πραγματοποιήσιμους.

Όταν πριν από ενάμιση χρόνιο ήρθα στο πανέμορφο αυτό Ευρυτανικό χωριό, για να αναλάβω τα εφημεριακά μου καθήκοντα με ενημέρωσαν για ένα όνειρο και μια βαθιά επιθυμία την οποία είχε ο μακαριστός προκάτοχός μου Νικόλαος Αζακάς, ο παπά-Νίκος της καρδιάς σας. Η επιθυμία του αυτή δεν ήταν άλλη παρά η αντικατάσταση της κεραμοσκεπής του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής στο Μικρό Χωριό. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να το πραγματοποιήσει, μιας και ο αδόκητος θάνατος του, ανέκοψε το ξεκίνημα των εργασιών. Την επιθυμία του αυτή μου την μετέφεραν τόσο η σύζυγος του πρεσβυτέρα Παρασκευή και τα τέκνα του Κωνσταντίνος και Θωμάς όσο και οι επί χρόνια συνεργάτες και επίτροποι του ιερού ναού Νικόλαος Βαστάκης και Χρήστος Μουτογιάννης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γεώργιος, έλαβε γνώση του εγχειρήματος αυτού και το χαιρέτησε με τις πατρικές του ευχές και ευλογίες, μιας και εκτιμούσε τον εκλιπόντα και σεβάστηκε αυτή του την επιθυμία.

Με την συνεργασία τόσο των προαναφερθέντων προσώπων όσο και του πολιτιστικού συλλόγου ξεκίνησε μια διαδικασία ενημέρωσης των απανταχού μικροχωριτών, των εγγύς και των μακράν, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του έργου αυτού. Και πραγματικά η αντίδρασή σας ήταν συγκινητική, μιας και όλοι σας συνδράματε για τον σκοπό αυτό, σε μια ιδιαίτερη όπως γνωρίζουμε συγκυρία τόσο οικονομική όσο και υγειονομική.

Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε με την μελετημένη και επιμελή εργασία του συνεργείου του Βασίλη Ζήσιμου, ενός δικού μας συγχωριανού, που όλοι γνωρίζετε και εκτιμάτε. Και έρχομαι τώρα να ευχαριστήσω όλους σας, ξεκινώντας από την οικογένεια Αζακά που πρωτοστάτησε σε αυτό το εγχείρημα, θέλοντας να εκπληρώσουν την επιθυμία του δικού τους ανθρώπου,  τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τον πολιτιστικό σύλλογο του Μικρού Χωρίου, όλους εσάς, τους επώνυμους και τους ανώνυμους, που συντρέξατε για τον σκοπό αυτό, είτε με τα λίγα είτε με τα πολλά. Και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι και το παραμικρό ευρώ αξιοποιήθηκε για το έργο αυτό.

Το ευχαριστώ είναι το ελάχιστο το οποίο μπορώ να εκφράσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου προς όλους σας. Διότι το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα μιας ομαδικής προσπάθειας, που σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμώ να καρπωθώ ως προσωπικό μου κατόρθωμα, αλλά αποτελεί μια κοινή δράση και παρακαταθήκη για το μέλλον.

Αγαπητοί μου αδελφοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ, φέρνοντας το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας στον άνθρωπο. Αυτή την χαρά σας εύχομαι ολόψυχα να φέρει ο Πανάγαθος Θεός στις καρδιές σας και στις οικογένειες σας. Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά, Καλή και Ευλογημένη η Νέα Χρονιά !

 

Μετά πατρικών ευχών

Αρχιμ. Νεκτάριος Κόντος